Лесен и лесен начин да защитите вашата Wi-Fi връзка

Лесен и лесен начин да защитите вашата Wi-Fi връзка

Лесен и лесен начин да защитите вашата Wi-Fi връзка

Ако имате нужда от лесен и лесен начин да осигурите безжичната си интернет връзка в дома си, има няколко налични опции. С малка инвестиция можете да имате сигурна безжична връзка, която ще ви осигури надежден, безопасен и бърз интернет.

 

 

Лесно и лесно означава, че не е нужно да бъдете технически настроени.

Най-често срещаният и лесен начин за защита на вашата безжична мрежа е използването на базирани на софтуер системи за криптиране. Базираното на софтуер криптиране е най-широко използваната система за безжично криптиране, но има много други налични видове сигурност.

 

Лесно и лесно криптиране на безжична мрежа се предлага както с хардуер, така и със софтуер.

Ако вече сте закупили мрежов рутер и безжичен рутер, не е необходимо да купувате допълнителен хардуер или софтуер. Просто закупете пакет с всички необходими компоненти, за да инсталирате и свържете вашата безжична мрежа.

 

Ако все още не сте закупили безжична система за сигурност, тогава определено трябва да го направите, преди да бъде написана тази статия. Безжичните мрежи са един от най-лесните методи за достъп на хакера до вашата мрежа и причиняване на щети. Повечето мрежови рутери се предлагат с вградена безжична защита и дори ако вашият не се предлага с такъв, обикновено можете да го инсталирате сами, ако сте достатъчно квалифицирани да го направите.

 

След като закупите вашата безжична система за сигурност, вече сте готови да я конфигурирате.

Първо ще искате да включите безжичния си рутер. След това ще трябва да конфигурирате безжичната система за сигурност, като изберете иконата за настройки от менюто WPS. След това можете да въведете паролата или ПИН кода, които системата за защита ще използва, за да се свърже с вашата мрежа.

 

Ако искате да направите вашата система за сигурност още по-сигурна, можете да инсталирате програма за безжично заключване на вашия компютър. Тези програми ще помогнат за защитата на вашата система, като затруднят някой просто да открадне вашата компютърна парола.

 

И накрая, можете да изтеглите програма за актуализация на WPS софтуер от доставчика на интернет връзка на вашия компютър. Тези програми са предназначени да актуализират WPS софтуера на вашия компютър на всеки няколко месеца, така че вашата мрежа да остане защитена.

 

Лесно и лесно означава сигурно.

Безжичните мрежи са един от най-лесните методи за защита на вашия интернет и те са лесни за настройка и използване. Не отлагайте повече.

 

Ако не сте запознати с процеса на инсталиране, просто следвайте тези инструкции как да инсталирате безжична мрежа на компютър с Windows. Има два начина за инсталиране на мрежовия софтуер: или като го инсталирате директно на твърдия диск на вашия компютър, или като изтеглите софтуерна програма от интернет.

 

Процесът на инсталиране е сравнително лесен и ясен. Просто следвайте инструкциите на екрана на екрана. Веднъж инсталирани, вече можете да влезете във вашата безжична мрежа чрез браузъра на компютъра си, което ще му позволи автоматично да се свърже с вашия Wi-Fi рутер.

 

Ето кратко ръководство стъпка по стъпка за свързване към Интернет чрез вашата безжична мрежа. – всичко, от което се нуждаете, е компютър с Wi-Fi точка за достъп.

 

За да започнете, изтеглете програмата, заредете програмата, отворете програмата и след това кликнете върху „свързване“, за да стартирате безжичната мрежова връзка. Щракнете върху „запазване“.

 

И накрая, просто кликнете върху бутона от лявата страна на екрана и той ще бъде същият като свързването с WiFi в дома ви. Ако искате да свържете вашата безжична мрежа с безжичния рутер на вашия дом, просто използвайте същата стъпка и следвайте указанията за свързване с вашия рутер. Сега просто следвайте инструкциите на екрана си, за да се свържете с интернет чрез рутера на дома си.

 

Когато връзката е установена, вече можете да влезете във вашата безжична мрежа, като отидете в лентата на задачите на вашия компютър и щракнете върху бутона за „Мрежа“. В мрежовото меню ще има нова икона, която казва „Wifi“. Щракнете върху бутона за „Вход“ и след това върху „Изход“.

 

След като вашият Wifi е регистриран, следващото нещо, което искате да направите, е да настроите парола на компютъра си, така че да може да се чете само вашата безжична мрежа. Ако вече сте настроили парола, просто я въведете и кликнете върху бутона „Промяна“, за да нулирате паролата.

 

С вашата парола на място, простият и лесен начин да защитите вашата WiFi връзка вече е завършен. И ето ви го, прости и лесни начини да защитите вашия wifi, без да е необходимо да научавате сложни кодове и пароли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *