LCD дисплей срещу AMOLED дисплей – Кое е по-добро?

LCD дисплей срещу AMOLED дисплей – Кое е по-добро?

Повечето хора нямат представа какво представлява LCD дисплеят. Повечето хора знаят само за популярните LCD телевизори. Но ще научите, че телевизията има нещо повече от това просто да я гледате. В тази статия ще говоря за това какво представлява LCD дисплеят, защо е важен и как работят.

 

 

Първо нека да се запознаем малко с LCD дисплеите. Има два основни типа LCD екрани. Това са течнокристалният дисплей (LCD) и полупрозрачната флуоресцентна лампа (TFT). Дисплеят с течни кристали показва изображението върху тънък слой течни кристали на платка. Този тип дисплеи са най-широко използвани, тъй като са толкова евтини и лесни за използване.

 

LCD дисплеите, подобно на дисплея с течни кристали, имат фосфор, който излъчва светлина, когато електричеството го удари.

Това се прави чрез верига. TFT дисплеят има пиксели, съставени от пиксели, направени от флуоресцентни диоди. Когато пикселите са ударени от електричество, те произвеждат светлина. Както можете да си представите, това дава много светлина.

 

Има няколко разлики между LCD и AMOLED дисплея. Има факт, че LCD обикновено е много по-тънък. Те също така използват малко количество енергия на пиксел, което означава, че LCD телевизорът консумира по-малко енергия от телевизията AMOLED.

 

Освен това LCD обикновено не е толкова ярък, колкото AMOLED дисплеят. Най-голямата причина е, защото екранът е по-тънък. Ако обаче искате яркостта и нямате нищо против тънкостта, можете да имате и двата вида телевизори. Хубавото на тези двама е, че те осигуряват отчетлив, ясен образ, дори през нощта. С LCD дисплеите обаче може да откриете, че ще ви е необходимо допълнително осветление, за да сте сигурни, че гледате телевизора си през нощта без никакви проблеми.

 

Ако търсите нещо малко по-различно, има LCD проектор.

Те използват лампа и компютър, за да прожектират изображенията, които се показват на екрана. Това е нещо като огледало, защото изображението всъщност се прожектира от горната част на лампата. Изглежда много подобно на плазмения телевизор.

 

LCD екраните са много по-евтини от AMOLED телевизора. дисплей, но плащате цена, когато го купите. Въпреки че LCD не използва много енергия, разходите за производството му могат да вдлъбнат джоба ви.

 

Когато пазарувате за телевизор, има много възможности за разглеждане. Ако искате нещо, което е достъпно, но предлага високо ниво на качество, LCD ще бъде чудесен избор. Ако просто искате телевизор, който изглежда добре, може да изберете AMOLED дисплей.

 

Налични са два вида LCD телевизори. Единият е тънкият LCD, а другият е LCD с пълен размер.

Пълноразмерните LCD се използват по-често. В допълнение към факта, че те имат по-добра резолюция, те са и по-лесни за инсталиране.

 

И двата вида LCD телевизори имат предимства и недостатъци. По-тънките LCD дисплеи са по-склонни да се счупят и трябва да внимавате при работа с тях. Това ги прави не особено практични. Ако имате голяма стая, те са много по-тежки, но изглеждат по-големи от пълния размер.

 

Също така трябва да имате предвид, че LCD дисплеите в пълен размер са малко по-ярки, което ги прави по-добри за гледане на филми и гледане на снимки. Пълноразмерните модели са най-добрият вариант, ако имате големи стаи, с които да работите. Ако искате нещо, което е едновременно компактно и с голям екран, помислете за тънкия модел LCD.

 

LCD телевизорът е изминал дълъг път за кратък период от време.

Цената спадна и те имат много по-голямо разнообразие от функции, докато AMOLED телевизорът не се е променил наистина през годините. И двете могат да осигурят отлично качество на картината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *