Как да използвам Rufus за създаване на стартиращо USB устройство

Как да използвам Rufus за създаване на стартиращо USB устройство

 

Стартиращото USB устройство е основно обикновена преносима флаш памет с определено количество място за съхранение, което ви позволява да съхранявате ISO изображение върху него. Когато трябва да стартирате компютъра или лаптопа си, можете да използвате стартиращо USB устройство, за да го направите. Това може да бъде много удобно, ако на компютъра или лаптопа ви няма CD устройство. За да използвате Rufus за създаване на стартиращо USB устройство, трябва да изтеглите програмата от официалния й уебсайт.

 

За да използвате Rufus, трябва да следвате инструкциите, дадени от уебсайта.

След като изтеглите програмата, трябва да свържете вашия компютър или лаптоп към USB порт, за да получите достъп до програмата. След като се свържете, кликнете върху бутона “Създаване на USB изображение” и запазете програмата. Това е един от най-ефективните начини за безплатно създаване на стартиращо USB устройство.

 

След като запазите програмата в USB устройството, вече можете да използвате устройството, за да създадете стартиращо USB устройство. За целта първо трябва да инсталирате необходимия софтуер на вашия компютър. Този софтуер обикновено е включен във вашата операционна система. Не трябва да забравяте да зададете софтуера като драйвери на устройства по подразбиране за вашия компютър или лаптоп. По този начин софтуерът ще позволи на компютъра ви да чете стартиращото устройство от USB.

 

След това трябва да заредите компютъра си в операционната система Windows, за да активирате правилната работа на софтуера Rufus. Когато компютърът се рестартира, трябва да поставите USB диска, който съдържа стартиращото устройство. След това софтуерът Rufus трябва да се зареди и да ви подкани да поставите USB устройството отново. Оттук можете да изберете дали искате да вмъкнете USB устройството като стартиращ твърд диск, празно устройство, преносимо устройство или устройство за възстановяване.

 

Устройството ще бъде преобразувано в подходящия формат и програмата ще копира всички данни на диска в новото устройство. Това е един от най-лесните и бързи начини да направите стартиращо USB устройство.

 

За да сте сигурни, че сте направили стартиращото USB устройство, уверете се, че USB дискът не е форматиран като NTFS или FAT. И двата формата изискват използването на външно устройство за съхранение, като твърд диск или USB външен диск. Ако решите да използвате FAT, можете да очаквате на вашия компютър или лаптоп да отнеме известно време, за да прочете стартиращите данни.

 

След като преобразуването приключи, можете безопасно да изтриете съществуващите данни, съхранени на USB устройството.

След това можете да извадите стартиращия CD или DVD от вашата тава за CD и да поставите новото устройство в него. Новото ви USB устройство трябва автоматично да открие новото устройство и да започне да работи като стартиращо устройство.

 

Последната стъпка включва създаване на ISO файл на CD / DVD, който да се използва за зареждане на вашия компютър или лаптоп. Можете да използвате Rufus за създаване на стартиращ CD / DVD, за да инсталирате вашата операционна система на външното устройство и да направите алтернативно стартиращо устройство, ако сте загубили оригиналния диск. използвайки тази техника, можете да създадете две отделни копия на операционните системи.

 

След като компютърът се стартира, можете да поставите оригиналното устройство или USB CD или DVD и да изберете да стартирате компютъра си със CD / DVD, съдържащ вашата операционна система. Трябва да се появи менюто за зареждане и да ви позволи да изберете да стартирате с твърдия диск или преносимото устройство или с новия твърд диск. След като изберете кой тип опция за зареждане бихте искали да използвате, можете след това да поставите CD / DVD във вашето USB устройство. за създаване на стартиращ USB диск.

 

Горните стъпки трябва да бъдат изпълнени, за да използвате как да използвате Rufus за създаване на стартиращо USB устройство.

но има няколко допълнителни стъпки, които трябва да бъдат обмислени, за да сте сигурни, че сте създали правилното стартиращо USB устройство. които могат да се използват за поддържане на операционната система, след като бъде изтрита от твърдия диск или преносимото устройство.

 

Първата стъпка е да направите резервно копие на вашата операционна система, преди да редактирате системния регистър. Трябва също да архивирате системния регистър, преди да изтриете операционната си система. и трябва да направите резервното копие, преди да създадете стартиращото USB устройство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *