Как да използвам Google Maps офлайн на Android

Как да използвам Google Maps офлайн на Android

Има много начини да видите карта на Google на мобилния си телефон. Има някои, до които имате достъп от началната страница, докато други са достъпни, когато получите обаждане от контакт в Google Maps. Ето как да използвате Google Maps офлайн на Android.

 

 

Първо отворете приложението Google Maps на мобилния си телефон. След това натиснете бутона за меню на хамбургер на началния екран и докоснете Офлайн карти. Сега, когато сте в менюто офлайн карти, изберете бутона Изберете вашата дестинация в лявата част на екрана.

 

На екрана на картата ви ще се появи нова икона, която показва, че можете да използвате Google Maps офлайн като начин да стигнете до вашата дестинация.

Ако изберете бутона в началния екран, той ще ви отведе до екран, където можете да въведете адреса, който искате да търсите в Google Maps. Адресът, който сте въвели в лентата за търсене в горната част на екрана на вашата карта, ще бъде показан на екрана като маркер или икона.

 

След като намерите адреса или местоположението, което търсите, щракнете двукратно върху полето за търсене. Ще бъдете подканени да въведете местоположението, както и колко минути искате да се показва на Google Maps. След като въведете необходимата информация, щракнете върху стрелката надолу до местоположението и ще се покаже като карта.

 

Ако използвате смартфон с Android, има чудесна функция, която ви позволява да визуализирате всяко местоположение, преди то да се появи на картата на вашия мобилен телефон. Когато кликнете два пъти върху полето за търсене, това автоматично ще изведе списък с най-близките налични места до желаното от вас местоположение.

 

За да сте сигурни, че вашите Google Maps ще работят офлайн, трябва да се уверите, че имате скорошна актуализация на операционната система.

На началния екран на приложението за Android можете да изберете Настройки в категорията за навигация и да проверите дали бутонът на картата, който ще ви отведе до настройките на Google Maps, е активиран. Ако нямате тази настройка, ще установите, че бутонът на картата не работи.

 

Когато активирате този бутон, телефонът ще ви позволи да въвеждате координатите на местоположението, което ви интересува, вместо да показва името на улицата и пощенския код. Тази функция позволява на потребителя да въведе всеки адрес за Google Maps, за да ви даде по-точен адрес и ще спести време за тези, които може да искат достъп до адреса от повече от едно място. Последното нещо, което искате, е да загубите много време, опитвайки се да намерите адрес, който вече имате.

 

Така че сега, след като знаете как да използвате Google Maps офлайн на Android, е по-лесно от всякога да намерите бизнес, ресторант или друго място с помощта на вашия смартфон. Просто влезте онлайн и ще имате достъп до Google Maps и започнете да разглеждате местоположението си.

 

Как да използваме Google Maps офлайн на Android е нещо, което се тества от много потребители.

Някои го използват, за да получат адресите на приятелите и семейството си, докато други търсят най-новите клюки за някой друг. Тази функция ще продължи да се развива, тъй като Google продължава да разширява своята услуга за картографиране, но също така можем да очакваме да видим Google Maps да идва и на мобилни устройства в бъдеще.

 

Ако обмисляте да закупите смартфон с Android, може да искате да отделите малко време, за да разгледате Google Maps, защото интерфейсът ще изглежда подобно на браузъра по подразбиране на Android. и същата икона се използва за извеждане на изглед на района. Google също ще ви покаже упътвания до всяко място.

 

Една от функциите, които ще видите в Google Maps, ще бъде опцията за търсене на карти и показване на цялото ви местоположение на едно място. Това ще ви позволи да видите колко места са отворени за даден маршрут или местоположение. Google също ще ви покаже най-добрите маршрути до там, в зависимост от текущата ви скорост и къде се намира дестинацията.

 

Определено е интересно да видим как Google е разработил тези нови начини за достъп до карти и свързване с външния свят. С получаването на повече информация за нас ще можем да изследваме места, които преди това са били недостъпни за нашите мобилни устройства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *