Как да спрем Google Analytics от спам на вашия уеб сайт

Как да спрем Google Analytics от спам на вашия уеб сайт

 

Ако сте като мен, вероятно сте прекарали много време и енергия, опитвайки се да проследите бизнеса си, но изглежда никога не сте могли да разберете какво, по дяволите, се случва с вашия уебсайт и / или трафик. Така че защо да не използвате Google Analytics? Ето един лесен начин да го използвате и да стигнете до правия път към увеличаване на приходите на вашия уебсайт.

 

На първо място, какво е Google Analytics? По принцип това е софтуерна програма, която следи работата на вашите уебсайтове. Дава ви данни за това колко посетители получавате, кои страници са посетили и много повече. Тази информация може да бъде полезна, ако се опитвате да оптимизирате сайта си за по-добро класиране и посещаемост на търсачките. За съжаление има толкова много хора, които не знаят как да го накарат да работи за тях и в крайна сметка плащат цената с лош уебсайт, който привлича нискокачествени посетители.

 

И така, как да настроите филтър в Google Analytics и да го направите по-добър?

Това е съвсем просто, след като разберете софтуера, който използвате. Всичко, което трябва да направите, е да отворите софтуера и да кликнете върху опцията от менюто “Инструменти” в горния десен ъгъл.

 

Ще имате на разположение няколко филтъра, в зависимост от типа информация, която искате да получите от софтуера. Някои от тези филтри са предназначени да ви предоставят само информацията, която ви е необходима, за да подобрите класирането на търсачката на вашия уебсайт. Други ще ви помогнат да увеличите броя на посетителите, които идват на вашия уебсайт, като филтрират тези, които просто търсят безплатна оферта или нещо подобно. Някои от тези филтри могат да се използват и за определяне на типа посетители, които насочват трафика към вашия сайт. По-усъвършенстваните филтри дори могат да ви предоставят статистика за това, което търсачките показват за различни ключови думи.

 

Но има и филтри, предназначени да правят неща като например да спрат Google Analytics да не изпраща повече имейли до вас. Това може да бъде от полза, тъй като можете лесно да проверите дали наистина получавате толкова трафик, колкото си мислите, че сте. Можете да използвате филтри за проследяване на степента на отпадане на уебсайта Ви, което е процентът на посетителите, които просто щракват или напускат сайта Ви, без да се върнат отново.

 

Това не е единственото нещо, за което можете да използвате филтри.

Можете също да ги използвате, за да видите какъв вид рекламни кампании се провеждат на вашия уебсайт. Може да бъдете изненадани от броя реклами, които се изпращат на вашия уебсайт, но ако искате да разберете кои плащат най-много, можете също да опитате и да ги деактивирате в акаунта си за анализ.

 

И така, как да настроите филтри в Google Analytics? Е, първата стъпка е да отидете на вашия основен екран и да кликнете върху връзката към менюто с инструменти и ще намерите всички филтри, които в момента се използват от софтуера.

 

Също така ще намерите филтри в страничната лента, които ви позволяват да деактивирате филтрите.

След като намерите филтър, който можете лесно да модифицирате, можете да кликнете върху него и след това да изберете настройката, която искате да промените, за да предотвратите изпращането на повече информация, отколкото всъщност ви е необходима.

 

След като намерите добър набор от филтри, ще сте готови да ги използвате в профила си в Google Analytics. Едно нещо, което можете да направите, за да видите дали сте филтрирали точното количество информация, от което се нуждаете, е да кликнете върху връзката „Статистика“, намираща се в горния десен ъгъл на екрана, когато сте в изгледа.

 

Ако видите връзка за показване на статистически данни, тогава сте готови да започнете да проверявате какво казват статистическите данни за вашия уебсайт.

Имайте предвид обаче, че това ще бъде различно в зависимост от конкретния ви метод на проследяване и не всички от тях ще осигурят еднакви резултати.

 

Така че в обобщение можете да използвате филтри, за да спрете Google Analytics да изпраща нежелани данни за вашия уебсайт и дори можете да използвате филтри, които да ви помогнат да видите какъв вид реклама се показва на вашия уебсайт. Няма причина да не можете да използвате тези филтри, за да увеличите трафика на уебсайтовете си, като същевременно следите степента на отпадане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *