Как да разделите USB флаш устройство в Windows XP

Как да разделите USB флаш устройство в Windows XP

 

Ако мислите да надстроите компютъра си, може да искате да научите как да разделяте USB флаш устройство в Windows XP. Ако не сте запознати с този термин, трябва да знаете, че това е важен аспект на системата Windows. Тази статия ще ви разкаже как да разделите USB флаш устройство в Windows XP и ще ви даде съвети как да го използвате правилно, за да подобрите ефективността си.

 

За да разделите USB флаш устройство в Windows XP, всичко, което трябва да направите, е да отворите своя “Моят компютър”, като щракнете върху Старт, щракнете върху Изпълнение и след това напишете “Моят компютър”. Ще се отвори прозорецът “Моят компютър”, така че отидете до него, като го изберете от списъка, който се появява.

 

Когато щракнете върху Storage Space, щракнете върху папката, в която искате да съхраните всичките си файлове.

Можете да изберете място навсякъде на вашия твърд диск, което да запазва вашите файлове. По подразбиране ще видите списък с всички папки и файлове, които имате на твърдия си диск, и колко има общо.

 

Когато щракнете върху Създаване на папка, трябва да видите папка да се появи до папката, която сте създали. Щракнете върху тази папка, за да отворите прозореца Properties, който се появява. Щракнете върху опцията “Инструменти” в левия страничен панел на прозореца “Свойства” и след това върху “Разширени”, за да се отвори прозорецът.

 

В раздела Разширени ще искате да кликнете върху бутона, наречен “Раздел”, защото този бутон се намира до избраното от вас място за съхранение. Ще се отвори нов прозорец и този, който се появява, трябва да бъде “Съветникът за дялове”. Щракнете върху бутона до него, за да изведете списък с опции, които трябва да изберете, преди да можете да продължите напред.

 

Можете да изберете някоя от опциите и след това да щракнете върху бутона “OK”.

Това ще ви върне в главния прозорец, където вече можете да променяте някоя от опциите, които искате да използвате. Можете да промените размера на новия дял или да промените и името на новия дял.

 

Докато научавате как да разделяте USB флаш устройство в Windows XP, може да искате да научите малко за това как да използвате този инструмент. Някои от опциите, които ще трябва да промените, включват броя на дяловете, буквата на устройството, която се използва, файловите системи, използвани за създаване на дялове и други. Последната опция, която трябва да изберете, е бутона „Изход“, за да можете да затворите от прозореца на съветника.

 

Стъпките, които трябва да предприемете, за да научите как да разделяте USB флаш устройство в Windows XP, са доста лесни. Само за няколко минути ще можете да научите как да разделяте USB флаш устройство.

 

Както знаете, Windows XP има вградена програма, която ви позволява да създавате дялове на вашите твърди дискове.

Въпреки това, не винаги е толкова лесно да управлявате тези дялове, както бихте искали те да бъдат в Windows XP. Ако искате да научите как да разделяте USB флаш устройство в Windows XP, тогава трябва да се възползвате от програма, създадена да ви помогне в управлението на дяловете на вашия компютър.

 

Една от най-добрите програми, които могат да ви помогнат с тази задача, се нарича Partition Software. Този инструмент е много удобен за потребителя и прави управлението на дяловете в Windows XP много по-лесно от всякога.

 

След като изтеглите и инсталирате Partition Software, той ще сканира през вашия компютър и ще потърси дялове, които може да се наложи да разделите компютъра си, за да го подготвите за използване на софтуера. След това ще трябва да направите необходимите промени, за да направите компютъра си отново стартиращ. Най-лесният начин да направите това е да използвате програмата в “режим на инсталация”, която ви дава при първото зареждане. След това можете да рестартирате компютъра си и след това да следвате инструкциите в инсталатора, за да завършите процеса.

 

След това можете да научите как да разделяте USB флаш устройство в Windows XP по лесния начин, като следвате стъпките, дадени в програмата. Първият път, когато научите как да разделяте USB флаш устройство в Windows XP, ще искате да се възползвате от лекотата на използване на програмата. Това ще ви спести много време, когато научите как да разделяте USB флаш устройство, а също така ще се възползвате от факта, че можете да използвате компютъра си по начина, по който ви е най-необходим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *